MEGAFON I MEDIERNE

Her kan du finde links til nogle af de undersøgelser, som MEGAFON laver for de danske medier.

TV2: Ny måling viser stor tvivl
hos mange før historisk valg
- det gælder især to grupper,
siger ekspert

05-05-2022 

Størstedelen af danskerne ville stemme for at afskaffe EU-forsvarsforbeholdet, hvis valget fandt sted i morgen.

“Selvom det langt fra er alle, der ved, hvad de skal stemme 1. juni, så ville størstedelen stemme for at afskaffe forbeholdet helt, hvis der var valg i morgen. Det viser en Megafon-måling lavet for TV 2 og Politiken.”. 

Læs TV2’s artikel her.

Berlingske: Lydbøgerne buldrer frem,
og indlæserne får en hovedrolle

27-04-2022 

Danskerne har i høj grad taget lydbogen til sig. Det skyldes blandt andet, at lydbogen passer godt ind i en travl hverdag. MEGAFON har tidligere på året lavet en undersøgelse for Mofibo, som viser, at 53 procent af Mofibos brugere lytter, når de går tur, 50 procent lytter, når de gør rent, 50 procent lytter, når de kører bil, og 44 procent lytter, når de laver mad. Men også stemmen har en betydning for lytteren. 

“Megafons undersøgelse viser, at 69 procent af vores lydbogslyttere synes, at indlæseren er afgørende for, om de vil lytte til en bog. De nævner indlæseren i lige så høj grad som forfatteren,« siger Søren Vestergaard, der er forlagschef på Mofibo.”

Læs Berlingskes artikel her.

Politiken: Blev danskerne spurgt i morgen,
vil de sige nej til atomkraft

12-04-2022 

43 procent ville stemme nej, og 39 procent ville stemme ja, hvis der i morgen var folkeafstemning om opførelse af atomkraftværker i Danmark. Det viser en måling, som Megafon har foretaget for Politiken og TV 2.

Læs Politikens artikel her.

Business Danmark: Headhunter:
Send hurtigt dit cv - drop ansøgningen

01-04-2022 

Flere og flere bliver headhuntet. Det gør kandidaterne mere kræsne.

“Det slår ud i vores nye Megafon-undersøgelse, som understreger, at højere løn i dag er en større motivationsfaktor for at skifte job – foran nye udfordringer, som ellers plejer at være nummer et. Men vi ser også at flere søger nye græsgange i jagten på større fleksibilitet og arbejdsglæde.” Det fortæller Thomas Røn Larsen, som er rekrutteringsdirektør i Jobindex.

Læs Business Danmarks artikel her.

Energi Watch: European Energy ser fortsat opbakning fra borgere til projekt i Jammerland Bugt

25-03-2022 

De fleste borgere i Kalundborg Kommune bakker fortsat op om planerne om en 240 MW kystnær havvindpark i Jammerland Bugt. Det viser en undersøgelse fra MEGAFON.

“Her erklærer 60 pct. af de 1000 adspurgte borgere i Kalundborg sig enten “meget positive” eller “positive” over for forslaget om en havvindpark i bugten 6-8 km fra land.” 

Læs Energi Watchs artikel her.

Cevea: Stor opbakning til den danske model
– også blandt de ”gule” og de uorganiserede

20-03-2022 

En MEGAFON undersøgelse viser, at der er bred opbakning i befolkningen til den danske model, specifikt det kollektive aftalesystem. Det gælder selv blandt lønmodtagere, som står uden for de traditionelle overenskomstbærende fagforeninger.

“Datagrundlaget for analysen stammer fra en spørgeskemaundersøgelse blandt danskere i alderen 18 år eller derover foretaget af MEGAFON.”

Læs Ceveas artikel her.

Politiken: Danskerne vil straffe Rusland,
selvom konsekvenserne også rammer os selv

06-03-2022 

En Megafon undersøgelse viser, at danskerne er villige til acceptere forringelser i velfærden for at straffe Rusland og opruste Forsvaret.

“I en dugfrisk måling fra Megafon foretaget for TV 2 og Politiken, som har fokus på danskernes holdning til krigen i Ukraine, erklærer 53 procent af de 1.092 adspurgte sig enige i, at de er nervøse for, at den russiske invasion på sigt vil påvirke deres personlige sikkerhed.”

Læs Politikens artikel her.

Essencius: Mediehåndtering – klassiske medier hitter under COVID-19.

03-2022 

Knap to ud af tre danskere mener, at klassiske medier som DR, TV2 og dagbladene har været de vigtigste informationskilder under coronakrisen. Det viser en undersøgelse fra MEGAFON på vegne af Politiken og TV2.

“Mediehåndtering har været afgørende i kampen for at holde COVID-19 under kontrol.”

Læs Essencius’ artikel her.

TV2: Kvinder undgår at færdes alene
i nattelivet - flertal frygter overfald,
viser ny måling

11-02-2022

61 procent af kvinder i Danmark er bekymrede for at blive overfaldet, hvis de færdes alene, mens 68 procent helt undgår at færdes alene. Det viser en MEGAFON-måling for TV2 og Politiken. Ligestillingsminister Trine Bramsen (S) varsler at regeringen vil komme med en handleplan, der skal adressere umotiverede drab på kvinder og partnerdrab:

“Vi har et problem med kvinder, der bliver dræbt, fordi de er kvinder, og det skal vi gøre noget ved.”

Læs TV2’s artikel her.

Fuldkornsfællesskabet: Fuldkorn er i fremgang

09-02-2022

Danskerne spiser mere fuldkorn end tidligere og ønsker også at spise mere fuldkorn i fremtiden. Det  kan have stor betydning for danskernes sundhed og markedsføringen af fuldkornsprodukter. Fuldkornspartnerskabet skriver om den undersøgelse MEGAFON har lavet for dem:

“41 procent af danskerne vil, ifølge Megafon forbrugerundersøgelsen, spise mere fuldkorn, hvis fuldkorn blev en naturlig del af flere produkter. Ifølge Fuldkornspartnerskabet er dette et window of opportunity og en positiv opfordring til fødevarevirksomheder om at udvikle endnu flere produkter med en fuldkornsandel.”

Læs mere her.

TV2: Nu hæves restriktionerne, men én tommelfingerregel bør bestå, mener professor

31-01-2022

På trods af at coronarestriktionerne bortfalder, vil 30 procent af danskerne stadig bruge mundbind efter d. 1. februar. Dette ses i en MEGAFON-måling foretaget for TV2 og Politiken. Overlæge Lars Østergaard udtaler:

“Sidste sommer kendte mange danskere stort set ingen, der var smittet. I dag har langt de fleste oplevet coronavirus tæt på. Hvis man er rask, har man skullet arbejde lidt hurtigere, mens kollegaerne er blevet syge, og situationen kan være med til at gøre en forskel, så vi gør en ekstra indsats for at passe på hinanden.”

Læs mere her.

TV2: Flere danskere bakker op om atomkraft

22-01-2022

Opbakningen til atomkraft er steget markant blandt danskerne. Det viser den undersøgelse, MEGAFON har foretaget for TV2 og Politiken. 35 procent af befolkningen bakker om om atomkraft – til sammenligning var det tilsvarende tal 17 procent for seks år siden. TV2’s reporter Lise Toft Hessellund beskriver nogle af fordelene ved atomkraftværk:

“Fortalerne lægger vægt på, at atomkraft ikke udleder CO2, og at der ikke er alternativer, hvis eksempelvis Frankrig skal leve op til klimamålene beskriver fordelene ved atomkraftværk.”

Læs mere om undersøgelsen her

Kræftens Bekæmpelse: Fuldkorn er kilden til en bæredygtig fremtid

20-01-2022

En ny undersøgelse som MEGAFON har lavet for Fuldkornspartnerskabet viser, at 79 pct. af danskerne, at de spiser fuldkorn dagligt eller næsten dagligt. Post doc, Anne Kristine Eriksen, fra Kræftens Bekæmpelse fortæller i den forbindelse:

“Ikke alene belaster planteproteiner slet ikke vores planet i samme grad som proteiner fra animalske produkter. Hvis vi erstatter animalske produkter med fuldkornsbaserede produkter, vil det desuden sænke risikoen for både type 2 diabetes, hjertekarsygdom samt tarmkræft på befolkningsniveau.”

Læs mere her.

Movia: Stor tilfredshed med Movias Flextrafik i 2021

05-01-2022

MEGAFON foretager en årlig brugerundersøgelse af Movias Flextrafik – i 2021 var hele 83% af brugerne tilfredse eller meget tilfredse med Flextrafikken.  Movias direktør for Kommerciel og Kunder fortæller bl.a. om årets undersøgelse:

“Langt de fleste af vores kunder er godt tilfredse med flextrafikken, og det er vi selvfølgelig glade for. Vi kan se, at tilfredsheden er faldet, når det gælder rettidighed og tryghed. I forhold til trygheden må vi nok se i øjnene, at corona epidemien har spillet ind. Ikke alle kunder har været glade for, at vi i 2021 gik tilbage til samkørsel efter en periode med solokørsel som følge af Covid-19 smitten og myndighedernes retningslinjer,” 

Læs mere om undersøgelsena resultaterne her.

Weply: 5 tendenser set i danskernes digitale kommunikation

2021

MEGAFON har for livechat-virksomheden, Weply, undersøgt hvilke kommunikationskanaler danskerne foretrækker. Weply skriver blandt andet om undersøgelsen:

“En dugfrisk Megafonundersøgelse, som vi har foretaget, viser, at chat er danskernes foretrukne kommunikationsform. […] Endnu mere interessant er det, at 49% af danskerne undersøger en konkurrent, hvis de ikke kan komme i kontakt med en virksomhed via deres foretrukne kommunikationsform.”

Læs mere om undersøgelsen og hvordan resultaterne taler sammen med Weplys egne data her.

TV2: Knap halvdelen af danskerne vil forbyde fyrværkeri for private

30. dec. 2021

Står det til knap halvdelen af danskerne, bør det være forbudt for almindelige mennesker at skyde krudt af. Det viser en rundspørge, Megafon har foretaget for TV 2 og Politiken. Her svarer 46 procent, at de er enten helt eller overvejende enige i, at der skal indføres totalforbud mod brug af fyrværkeri for private. Det er særligt de danske kvinder, som mener, at fri adgang til fyrværkeri er en dårlig ide.

Læs mere her.

TV2: Danskerne efterlyser flere restriktioner, viser Megafon-måling

16. dec. 2021

Hver anden dansker bakker op om yderligere coronarestriktioner. Det viser en måling foretaget af Megafon for TV 2 og Politiken. 50 procent af de adspurgte svarer, at de synes, der er ”for få” eller ”alt for få” restriktioner, mens 32 procent mener, at det nuværende niveau er passende. Kun 14 procent af danskerne mener, at der i dag er ”for mange” eller ”alt for mange” restriktioner i forhold til den aktuelle coronasituation.

Læs mere her.

TV2: Danskerne er dybt splittede om vaccinepligt

4. dec. 2021

45 procent af danskerne er modstandere af vaccinepligt, mens 39 procent er tilhængere. Det viser en ny Megafon-måling foretaget torsdag d. 3/12 og fredag d. 3/13, med 1.162 respondenter.

45 procent af de deltagere i Megafon-undersøgelsen, der stemte socialdemokratisk ved folketingsvalget i 2019, er tilhængere af vaccinepligt, mens 34 procent er modstandere. De fleste tilhængere af vaccinepligt finder man ifølge undersøgelsen blandt Venstres vælgere. Her er 52 procent tilhængere af vaccinepligt, mens 35 procent er modstandere.

Læs mere her.

TV2: Coronafrygt får mange til at aflyse julefrokost

3. dec. 2021

I en ny Megafon-måling for TV 2 og Politiken svarer 19 procent af danskerne, at deres firmajulefrokost er aflyst på grund af epidemien. Seks procent svarer, at de selv har meldt afbud.

Læs mere her.

TV2: Flertal i befolkningen vil have særlige restriktioner mod ikkevaccinerede danskere

12. nov. 2021

13 procent af danskere over 12 år har endnu ikke fået en vaccine mod covid-19. En måling fra MEGAFON lavet for TV2 og Politiken viser dog at tålmodigheden er ved at være tyndslidt. Dette viser sig blandt andet ved at 66 procent mener, at arbejdsgiveren skal kunne kræve, at deres ansatte er vaccinerede mod covid-19, hvis de vil møde op fysisk på arbejdspladsen. Kun 27 procent er imod forslaget.

Læs mere her.

TV2: Ny måling: Sms-sagen har skadet Mette Frederiksens troværdighed, mener næsten tre ud af fire

4. nov. 2021

Ifølge en ny Megafon-måling lavet for TV 2 efter Mette Frederiksens pressemøde onsdag aften – mener 73 procent af danskerne, at de er helt enig eller overvejende enig i, at sagen om de slettede sms’er i forbindelse med minkaflivningen har skadet Mette Frederiksens troværdighed. Omvendt svarer 17 procent, at de er overvejende uenige eller helt uenige i udsagnet.

Læs mere her.

TV2: Her er det, danskerne mener er vigtigst i kommunal klimapolitik

2. nov. 2021

Klimaet er rykket ind på den danske kommunalpolitiske dagsorden. Fire ud af ti danskere mener, at kommunerne gør enten for lidt eller alt for lidt for den grønne omstilling. Det viser en Megafon-måling lavet for TV 2 i forbindelse med kommunalvalget.

Læs mere her.

TV2: Høj fart skaber utryghed - her har borgerne taget sagen i egen hånd

31. okt. 2021

Folk er bange for at sende deres børn i skole eller til fodbold, hvis de bor tæt på en trafikeret vej, lyder det fra Rådet for Sikker Trafik. Faktisk er biler, der kører for stærkt, det som skaber allermest utryghed blandt danskerne, viser en måling, som Megafon har lavet for TV 2 og Politiken. 

Læs mere her.

TV2: Slettede mink-sms’er kan få konsekvenser for valget, vurderer eksperter

31. okt. 2021

Statsministeriet og særligt Mette Frederiksen (S) har været i modvind den seneste uge, efter at det kom frem, at flere centrale politiske figurer – statsministeren inklusive – har haft deres telefoner indstillet til automatisk at slette sms’er efter 30 dage. I en ny måling, Megafon har lavet for TV 2, går Socialdemokratiet tilbage. I august 2021 stod partiet til 25,2 procent af stemmerne, mens det i oktober er 23,2 procent.

Læs mere her.

TV2: Ny spænding i dansk politik: Nu er der dødt løb mellem rød og blå blok

29. okt. 2021

Næste valg er slet ikke afgjort på forhånd, viser nu Megafon-måling for TV2. For første gang siden folketingsvalget i 2019 har blå blok nemlig indhentet rød blok.

Læs mere her.

TV2: Mange føler sig utrygge - nu kan det få betydning i valgkampen

25. okt. 2021

En stor gruppe af danskerne føler sig ikke trygge i visse områder af deres hjemkommuner, viser en måling, som Megafon har lavet for TV 2 og Politiken. Det kan komme til at spille en væsentlig rolle i den kommunale valgkamp, spår professor.

Læs mere her.

TV2: Alle danskere vil blive tilbudt et
tredje stik med coronavaccine

15. okt. 2021

Hele befolkningen inviteres til at få et tredje stik med coronavaccine for at styrke immunforsvaret. Ifølge sundhedsminister Magnus Heunicke vil et tredje stik være afgørende for at holde smitten nede.

En MEGAFON-måling fra 1. oktober foretaget for TV 2 viste, at der er bred opbakning til et tredje stik. 84 procent af de 1.029 adspurgte vaccinerede personer, ville sige ja tak til et tredje stik, mens otte procent svarede nej. Syv procent var i tvivl.

Læs mere her.

TV2: Læger vil have omskæringer ind på hospitalerne

15. okt. 2021

I TV 2-dokumentaren ’Omskæring bag lukkede døre’ får man et indblik i, hvordan og under hvilke forhold ulovlige omskæringer finder sted. Nu vil flere læger og lægeforeninger have indgrebene flyttet ind på hospitalerne eller i det mindste til at foregå under hospitalslignende forhold, hvor et specialuddannet personale skal stå for.

Det samme mener et stort flertal af danskerne. I en ny måling, MEGAFON har lavet for TV 2, før dokumentaren blev vist, siger 61 procent af de adspurgte, at omskæringer af drenge kun må foregå på et hospital – hvis det vel at mærke fortsat skal være lovligt at udføre indgrebene.

Læs mere her.

TV2: Danskerne er for coronavaccine til små børn

2. okt. 2021

Danskerne bakker op om, at man ruller en godkendt coronavaccine til mindre børn ud. Det viser en Megafon-undersøgelse lavet for TV 2. Her svarer 70 procent af de 1085 respondenter, at Danmark bør rulle den ud, mens 14 procent ikke mener, at vaccinen skal være et tilbud. 16 procent af de adspurgte svarer “ved ikke”.

Læs mere her.

MEGAFON-måling for Djøf:

20. sep. 2021

Mere end hver tredje dansker mener, at de er helt eller delvis enige i, at de i løbet af det seneste år er blevet mere opmærksomme på at undgå at overskride andres grænser. MEGAFON har foretaget en repræsentativ undersøgelse for Fagforeningen DJØF angående danskernes opfattelser af grænseoverskridende adfærd i lyset af den stigende opmærksomhed på seksuel chikane. Undersøgelsen viser, at danskerne er blevet mere opmærksomme på deres egen adfærd og andres grænser. Læs mere om undersøgelsen på Djøfs hjemmeside eller på politiken.

TV2: Halvdelen af danske forældre vil vaccinere deres to- til seksårige mod influenza, viser ny måling

31. aug. 2021

En MEGAFON-måling for TV2-Nyhederne viser, at halvdelen af danske forældre vil vaccinere deres to- til seksårige mod influenza. Den primære årsag til, at forældre vil vaccinere deres børn, er, at fordelene ved vaccinen opvejer ulemperne. 

Læs mere her.

TV2: Opsigtsvækkende måling antyder nye styrkeforhold i dansk politik

27. aug. 2021

Ifølge en MEGAFON-måling for TV2-Nyhederne står Folketingets to største partier, Socialdemokratiet og Venstre, til mærkbar tilbagegang. 

Læs mere her.

Politiken: Se den nyeste samt årtiers Megafon-målinger i grafik

26. aug. 2021

Politiken har samlet MEGAFON-målinger over tilslutningen til Danmarks partier gennem valgresultater fra 1998 til i dag. 

Se målingerne i grafik her.  

TV2: Måling giver laveste opbakning til Socialdemokratiet længe

27. maj. 2021

En MEGAFON-måling for TV2 og Politiken viser tilbagegang for Socialdemokratiet. Ifølge TV2 skyldes det blandt andet, at coronaeffekten fordufter. 

Læs mere her

TV2: Corona har fået danskerne til at overveje livet, der leves

13. maj. 2021

Ifølge MEGAFON-undersøgelse for TV2 og Politiken har Corona fået danskerne til grundlæggende at overveje den måde, de lever på. 

Læs mere om undersøgelsen her

DR: Utilstrækkelig fødselsforberedelse: Forældre køber sig til ekstra øvelser og teknikker

04. maj. 2021

Knap hver femte danske forælder med børn mellem 0 og 3 år har tilkøbt et privat fødselsforberedelsesforløb. Det viser en undersøgelse, som MEGAFON har foretaget for Mødrehjælpen. 

Læs mere om undersøgelsen her

Jobindex: Sociale medier skaber ikke mærkbar effekt i re­k­rut­te­ring

21. apr. 2021

MEGAFON har underøgt, hvad der er udslagsgivende for, at danskerne er blevet ansat i deres nuværende eller seneste stilling. Undersøgelsen viser blandt andet, at opslag af job på sociale medier ikke får kandidater i job. Læs mere om danskerens adfærd i forbindelse med jobsøgning her.

Jobindex: Går du også umid­del­bart glip af gode job?

31. mar. 2021

MEGAFON har undersøgt danskernes adfærd i forbindelse med jobsøgning. Undersøgelsen viser, at størstedelen ikke umiddelbart læser jobopslag fra virksomheder, de ikke kender. 

Læs mere om undersøgelsen her

TV2: Helt vildt overraskende, siger professor om danskernes holdning til VM-boykot

31. mar. 2021

I en MEGAFON-undersøgelse lavet for TV2, svarer 44 procent af respondenterne, at Danmark bør blive hjemme fra VM i Qatar 2022, hvis herrelandsholdet kvalificerer sig. 

Læs mere her

TV2: Ny Megafon-måling viser stilstand i blokkene

27. feb. 2020

Regeringen fastholder sammen med resten af rød blok sit forspring til oppositionen, mens Alternativet får sin dårligste måling siden 2015. Det viser denne MEGAFON-måling for TV2 og Politiken.

TV2: Konservative står til største fremgang i 27 år, viser ny måling

25. feb. 2021

En MEGAFON-måling for TV2 og Politiken viser mulig fremgang for de Konservative. 

Læs mere om målingen her

Politiken: Megafon-måling: Flertal synes, at antallet af restriktioner i Danmark er passende

15. feb. 2021

En måling fra MEGAFON viser, at 75 procent af de vælgere, som stemte på Socialdemokratiet og på SF ved sidste valg, synes, at antallet af corona-restriktioner er passende. Læs mere her

TV2: Nu er Det Konservative Folkeparti størst i blå blok - vælgerne flygter fra Venstre

21. jan. 2021

En MEGAFON-måling for TV2 og Politiken viser, at de Konservative står til at blive landets næststørste parti kun overgået af Socialdemokratiet. Dermed har partiet overhalet Venstre. 

Læs om målingen her

TV2: Trods minkskandale straffer vælgerne ikke Socialdemokratiet

3. dec. 2020

På trods af “minkskandale”, står  Socialdemokratiet til over 30 procent af stemmerne. Det viser denne MEGAFON-måling lavet for TV2. 

TV2: Ny måling: Radikale Venstre er halveret siden valget - næsten dødt løb mellem blokkene

22. okt. 2020

Ifølge MEGAFON-måling for TV2, står både Socialdemokratiet og de Radikale til at gå tilbage, mens de Konservative og Nye Borgerlige går frem. 

Læs om målingen her

KONTAKT MEGAFON

Vil du høre mere om MEGAFONs kvalitative undersøgelser  kan du kontakte MEGAFON:

Sofie Aasbjerg Rosenquist 
 

Kvalitativ konsulent

+45 77 41 41 60

KONTAKT MEGAFON

Ring og få en uforpligtende snak med en af MEGAFONs konsulenter på tlf. 77414141

HVORFOR VÆLGE MEGAFON?

SOLID OG OMFATTENDE ERFARING

MEGAFON har en solid og omfattende erfaring med undersøgelser for private og offentlige virksomheder og organisationer. Vi giver jer en individuel rådgivning og gennem et tæt samarbejde med jer sammensætter vores konsulenter det undersøgelsesdesign, der er optimalt i forhold til netop jeres problemstillinger og behov.

HØJT KENDSKAB OG TROVÆRDIGHED

MEGAFON er et af de mest kendte analysefirmaer i Danmark, velkendt for en høj kvalitet og troværdighed. Ved at vælge MEGAFON får I fra starten en høj troværdighed hos dem, der skal bruge undersøgelsen: ledelsen, politikere, journalister og meningsdannere. At vælge en anerkendt samarbejdspartner gør jeres arbejde nemmere i alle faser af undersøgelsen. 

UAFHÆNGIGE RESULTATER OG HØJE SVARPROCENTER

Når I skal udføre analyser, er det en god ide, at undersøgelsen bliver udført af et uafhængigt analyseinstitut, så analysen ikke bliver påvirket i en bestemt retning. Samtidig vil respondenterne være mere villige til at deltage i en undersøgelse, når det er et velkendt og respekteret firma, der kontakter dem. Med MEGAFON som afsender får I en uafhængig, seriøs og valid undersøgelse med en højere svarprocent, der sikrer en bedre kvalitet.  

Scroll to Top

PRIVATLIVSPOLITIK & COOKIEPOLITIK

MEGAFONS PRIVATLIVSPOLITIK

KORT OM MEGAFONS PRIVATLIVSPOLITIK 

Når MEGAFON gennemfører undersøgelser, indsamler og behandler vi dagligt data fra en meget stor gruppe af danskere. MEGAFON har derfor stor erfaring med og særligt fokus på at behandle alle data sikkert og omhyggeligt.

Det er vigtigt for MEGAFON, at både vores kunder og ikke mindst vores respondenter (svarpersoner) har stor tillid til vores indsamling, behandling, opbevaring og sletning af fortrolige og personlige oplysninger.
MEGAFON respekterer enhver persons ret til privatliv og ret til korrekt og lovlig behandling af deres personlige oplysninger. 

Som udgangspunkt er du anonym, når du deltager i MEGAFONs undersøgelser. Når databehandlingen afsluttes, sletter vi personoplysningerne fra dine svar. Herefter vil alle data være anonymiseret. Vi videreformidler aldrig personidentificerbar information til vores kunder, medmindre du som deltager har givet os en specifik tilladelse til at dele disse data fra en helt konkret undersøgelse.
Alle medarbejdere i MEGAFON er underlagt en omfattende tavsheds- og fortrolighedserklæring, og det er kun særligt udvalgte og godkendte dataansvarlige medarbejdere, der har adgang til dine kontaktoplysninger og personfølsomme oplysninger.

MEGAFONs privatlivspolitik følger således lovgivningen i EU’s databeskyttelses-forordning, den danske databeskyttelseslov samt de særlige procedurer for håndtering af fortrolige data, der er beskrevet i MEGAFONs ISO 20252:2012 Markeds-, opinions- og samfundsanalyser. Vores ISO-certificering er underlagt både intern audit og ekstern audit gennemført af DNV-GL.
Ud over at være ISO-certificeret, er MEGAFON medlem af ESOMAR, verdensorganisationen for markeds- og opinionsresearch. Således forpligter vi os ligeledes til at overholde alle forskrifter, der ifølge denne organisation knytter sig til god etik indenfor gennemførelse af markedsanalyser.

MEGAFONS privatlivspolitik beskriver, hvilke personoplysninger vi indsamler om dig, når du deltager i vores panel eller i en af de analyser, som vi foretager på vegne af vores kunder. Vi beskriver også, hvornår og hvorfor vi indsamler data, samt hvordan vi benytter og opbevarer dem sikkert og fortroligt. Endelig beskrives hvornår og under hvilke vilkår dine data kan videregives til andre. 
MEGAFONs databehandlingspolitik er grundlaget for, hvordan de oplysninger som du selv afgiver til os på domænet megafon.dk, eller som MEGAFON indsamler om dig gennem undersøgelser, vil blive behandlet af os.
Du bedes læse hele vores persondatapolitik for at forstå, hvordan vi håndterer dine personoplysninger.

HVILKE DATA BEHANDLER MEGAFON?

Som deltager i en enkeltstående undersøgelse vil kontaktoplysninger og de afgivne svar udgøre de data, som MEGAFON behandler.
For vores panelmedlemmer gemmer MEGAFON som udgangspunkt kontaktoplysninger (navn, adresse, e-mailadresser, telefonnumre m.v.) og baggrundsinformationer (eksempelvis alder, køn, beskæftigelse, boligform, transportvalg). Dette gøres for at sikre, at panelmedlemmer kun får tilsendt de undersøgelser, der rent faktisk er relevante for dem. Som panelmedlem er du aldrig forpligtet til at besvare en given undersøgelse.
Vi indsamler desuden løbende de svar, som du afgiver i vores undersøgelser.
Ved besøg på hjemmesiden megafon.dk indsamles desuden informationer om din kontaktflade med hjemmesiden, samt dine tekniske informationer. Dette drejer sig om IP-adresse, skærmstørrelse samt hvilken browsertype og styresystem, som benyttes til besøget. Derudover logges tidspunkt og varighed for besøget på hjemmesiden. Denne information bruges til at optimere besøget på hjemmesiden, samt til at give os information om vores brugeres adfærdsmønstre på hjemmesiden.

Når du bruger vores hjemmeside, accepterer du i samme ombæring, at MEGAFON benytter sig af cookies, såfremt du ikke har fravalgt cookies i den browser-type du benytter. MEGAFONs brug af cookies kan indebære behandling af personoplysninger. 
For oplysninger om hvilke personhenførbare data MEGAFON har om dig, se venligst afsnit om henvendelser. 

SÅDAN BRUGES DINE BESVARELSER I MEGAFONS ANALYSER

Al data gemmes og håndteres efter gældende lovgivning og regler. Dine svar anvendes til markeds- og opinionsundersøgelser, statistiske analyser, samt til forskningsundersøgelser. 
Hos MEGAFON benytter vi os kun af de personoplysninger, der er relevante og nødvendige i forhold til den pågældende opgave. Vi arbejder ud fra et princip om dataminimering, og stiller således ikke spørgsmål, der er irrelevante for den pågældende opgave og analyse. For at sikre gennemsigtighed oplyser MEGAFON altid, hvad en given undersøgelse handler om, og dermed sikres, at du som respondent altid giver dit samtykke til at deltage i MEGAFONs undersøgelser på en informeret baggrund. 

MEGAFONS POLITIK FOR INDSAMLING AF DATA OM BØRN

MEGAFON er særlig opmærksom på beskyttelse af børn under 15 år, når de skal medvirke i en af vores undersøgelser. 
Medmindre der er tale om en undersøgelse, hvor det er påkrævet at involvere børn under 15 år, inviterer MEGAFON aldrig børn under 15 år til at medvirke i vores undersøgelser. Såfremt der er behov for at involvere børn under 15 år, sikrer MEGAFON altid, at dette sker under samtykke fra en voksen, der har myndighed over barnet. 

LINKS TIL ANDRE HJEMMESIDER

Både på MEGAFONs hjemmeside og i vores e-mails eller undersøgelser kan der til tider være links til eksterne hjemmesider, der ikke er ejet/kontrolleret af MEGAFON. I den sammenhæng anbefaler MEGAFON, at du er opmærksom på, at disse hjemmesider hver især indeholder deres helt egen privatlivspolitik. Derfor anbefaler vi også, at du undersøger og godkender den enkelte hjemmesides privatlivspolitik, før du vælger at afgive personoplysninger til den givne hjemmeside.

BRUG AF DATA TIL SEGMENTERING OG PROFILERING

I forbindelse med mange af MEGAFONs undersøgelser, benytter MEGAFON sig af automatiserede databehandlingsmekanismer, eksempelvis i forbindelse med segmentering eller profilering. Denne slags processer foregår dog som oftest med udgangspunkt i anonymiseret data, der således ikke kan henføres direkte til dig som enkeltperson.

SÅDAN OPBEVARES OG SIKRES DINE PERSONOPLYSNINGER

De oplysninger, vi indsamler fra dig, opbevares kun i Danmark hos MEGAFON og hos vores server-firma Athena. Data kan kun tilgås af medarbejdere hos MEGAFON, Athena og i særlige tilfælde også vores faste analysesoftware-leverandør Askia (Frankrig). MEGAFON anvender kun samarbejdspartnere fra sikre EU-lande. Vi har kontraktligt sikret, at alle vores eksterne leverandører og samarbejdspartnere følger MEGAFONs høje standarder for sikkerhed og fortrolighed.

MEGAFON arbejder struktureret og målrettet for at sikre, at alle personoplysninger håndteres sikkert og fortroligt i overensstemmelse med vores privatlivspolitik. Alle informationer, der afgives til MEGAFON, opbevares på en sikker server. Vi har begrænset adgangen til persondata for almindelige medarbejdere, og kun særligt sikkerhedsgodkendte datamedarbejdere har adgang til at arbejde med personhenførbare data. 
MEGAFON deler ikke dine personoplysninger med tredjepart og vi laver ikke dataoverførsler på tværs af grænser uden dit samtykke, medmindre det er påkrævet af loven. 
I henhold til lovgivningen gemmer MEGAFON kun personoplysninger i det tidsrum, hvor de er relevante i forhold til at kunne opfylde de formål, som de er indsamlet til. MEGAFON sletter således alle personoplysninger, der ikke længere er relevante, eller hvor formålet allerede er opnået.

DU ER SIKRET ANONYMITET, MEDMINDRE DU GIVER OS TILLADELSE TIL AT DELE DINE DATA

MEGAFONs kunder modtager som hovedregel kun statistiske tabeller og/eller anonymiserede data, hvor ingen enkeltpersoners svar kan identificeres.
I særlige tilfælde kan man som deltager bliver spurgt, om man vil tillade, at MEGAFON oplyser identiteten til den kunde, der har bestilt undersøgelsen. Det kræver en aktiv og tydelig tilladelse fra dig; uden den tilladelse vil du altid være fuldstændig anonym. Du har ret til at trække din tilladelse tilbage på ethvert givent tidspunkt, hvis du har givet tilladelse til, at MEGAFON må videregive dine personoplysninger, 

DINE RETTIGHEDER SOM RESPONDENT

Din deltagelse er 100% frivillig – det gælder alle vores paneler, alle vores undersøgelser og alle de spørgsmål, som vi stiller i undersøgelserne. Er der en undersøgelse eller et enkelt spørgsmål, som du ikke har lyst til at besvare, har du altid mulighed for at undlade at svare. Du kan altid og på et hvilket som helst tidspunkt stoppe din deltagelse i et panel eller i en undersøgelse. Du har altid ret til at trække dit samtykke tilbage. Vi behandler ikke oplysninger om dig, hvis du har valgt ikke at deltage i en undersøgelse eller har valgt at afbryde undersøgelsen undervejs.
Som respondent i MEGAFONs undersøgelser har du nogle klare rettigheder.
Når vi hos MEGAFON indhenter oplysninger om dig, er vi forpligtet til at oplyse dig om en række ting. Vi er således forpligtet til at oplyse:

•    Hvem vi er
•    Formålet med databehandlingen
•    Det juridiske grundlag, som vi behandler data på
•    At dit samtykke altid og nemt kan trækkes tilbage

Du har ret til at få oplyst, hvorvidt MEGAFON behandler data, der indeholder personoplysninger om dig, og i tilfælde af, at vi gør det, har du også ret til at få oplyst, hvilke personhenførbare informationer, vi har registreret i forbindelse med din deltagelse i vores undersøgelser. Hvis vores oplysninger om dig er forkerte, ufuldstændige eller uvæsentlige, har du ret til at få disse rettet (eller slettet).
Du har ret til at få slettet alle personhenførbare oplysninger (eller udvalgte oplysninger), som vi har om dig.
Du har ret til at få udleveret en kopi af dine personoplysninger og detaljer om vores håndtering af dem. Derudover har du ret til at få MEGAFON til at overføre de personlige oplysninger, der er opbevaret hos os, direkte til en anden virksomhed, såfremt du ønsker dette.

Hvis du mener, at MEGAFON behandler dine data ulovligt eller overtræder dine rettigheder, har du til enhver tid mulighed for at klage til Datatilsynet. Du kan finde yderligere information om dine muligheder her: https://www.datatilsynet.dk

NÅR MEGAFON ER DATABEHANDLER

I en del projekter er MEGAFON databehandler på vegne af en dataansvarlig, der typisk vil være en af MEGAFONs kunder. Dette er fx tilfældet i de situationer, hvor en kunde leverer en liste med kunder eller medlemmer, hvoriblandt kunden ønsker, MEGAFON skal foretage interview. I den slags situationer er det den dataansvarlige (kunden) og ikke MEGAFON, der er ansvarlig for at overholde dine rettigheder i forhold til privatliv og personfølsomme oplysninger. MEGAFON oplyser dig dog altid om, hvis vi fungerer som databehandler og ikke som dataansvarlig, således at du har gennemsigtighed omkring, hvilken part du afgiver dine personlige oplysninger til. 
Når MEGAFON arbejder som databehandler, arbejder vi dog altid ud fra de samme høje etiske og lovgivningsmæssige forpligtelser for dine rettigheder, som hvis vi er dataansvarlig. MEGAFON udfører ikke databehandling for parter, hvor vi ikke kan stå etisk og retligt inde for deres behandling og beskyttelse af persondata. 

SLETNING AF DINE OPLYSNINGER

MEGAFON sletter rutinemæssigt alle personhenførbare data lige så snart vi ikke længere har behov for dem. Disse rutiner er fastlagt og beskrevet i vores ISO 20252:2012-proceduerer. 
Du kan altid selv bede om at få slettet alle oplysninger (eller udvalgte oplysninger), som vi har om dig (se afsnit om henvendelser). 

KONTAKTOPLYSNINGER FOR HENVENDELSER VEDRØRENDE PERSONLIGE OPLYSNINGER

Har du spørgsmål om dine personhenførbare data, ønsker du en kopi af dine oplysninger eller ønsker du at ændre eller slette data/oplysninger – så kan MEGAFONs hotline for personoplysninger kontaktes ved at sende en mail til support@megafon.dk eller ved rette telefonisk henvendelse på telefon +45 77 41 41 41.
Medlemmer af MEGAFONs paneler kan også se, hvilke data vi har registreret om dem og rette i oplysninger ved selv at logge ind på panelet.

ÆNDRINGER I MEGAFONS PRIVATLIVSPOLITIK

MEGAFONs privatlivspolitik er senest opdateret 19. april 2021. 
Alle fremtidige ændringer af vores privatlivspolitik vil fremgå på denne side, og vores panelmedlemmer vil få direkte besked ved væsentlige ændringer. 

COOKIEPOLITIK

De der cookies….

Vi bruger cookies til at tilpasse vores indhold til dig, vise dig funktioner og til at analysere vores trafik. Når du klikker videre herfra, accepterer du vores cookies. Du kan læse mere om vores cookiepolitik samt hvordan du fravælger cookies her

Cookies er små tekstfiler, som kan bruges af websteder til at gøre en brugers oplevelse mere effektiv.

Loven fastslår, at vi kan gemme cookies på din enhed, hvis de er strengt nødvendige for at sikre leveringen af den tjeneste, du udtrykkeligt har anmodet om at bruge. For alle andre typer cookies skal vi indhente dit samtykke.

Dette websted bruger forskellige typer af cookies. Nogle cookies sættes af tredjeparts tjenester, der vises på vores sider.

Du kan til enhver tid ændre eller tilbagetrække dit samtykke fra Cookiedeklarationen på vores hjemmeside.

Få mere at vide om, hvem vi er, hvordan du kan kontakte os, og hvordan vi behandler persondata i vores Privatlivspolitik.

Angiv venligst dit samtykke-ID og -dato, når du kontakter os angående dit samtykke.

Dit samtykke gælder for følgende domæner: www.megafon.dk

Cookiedeklarationen er sidst opdateret d. 19.04.2021 af Cookiebot:

Nødvendig (3)

Nødvendige cookies hjælper med at gøre en hjemmeside brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom side-navigation og adgang til sikre områder af hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere ordentligt uden disse cookies.

NavnUdbyderFormålUdløbType
__cfduidmorningcatch.netAnvendes af indholds-netværket Cloudflare til at identificere betroet webtrafik.30 dageHTTP Cookie
ASPSESSIONID#www.megafon.dkBevarer brugertilstand på tværs af sideforespørgsler.SessionHTTP Cookie
CookieConsentCookiebotGemmer brugerens cookie-samtykke-tilstand for det aktuelle domæne.1 årHTTP Cookie

Præferencer (2)

Præference cookies gør det muligt for en hjemmeside at huske oplysninger, der ændrer den måde hjemmesiden ser ud eller opfører sig på. F.eks. dit foretrukne sprog, eller den region, du befinder dig i.

NavnUdbyderFormålUdløbType
lang [x2]LinkedInGemmer det sprog brugeren har valgt på en hjemmesideSessionHTTP Cookie

Statistik (4)

Statistiske cookies giver hjemmesideejere indsigt i brugernes interaktion med hjemmesiden, ved at indsamle og rapportere oplysninger anonymt.

NavnUdbyderFormålUdløbType
_gawww.megafon.dkRegistrerer et unikt ID, der anvendes til at føre statistik over hvordan den besøgende bruger hjemmesiden.2 årHTTP Cookie
_gatwww.megafon.dkAnvendes af Google Analytics til at drosle hastigheden på antallet af forespørgsler til serveren1 dagHTTP Cookie
_gidwww.megafon.dkRegistrerer et unikt ID, der anvendes til at føre statistik over hvordan den besøgende bruger hjemmesiden.1 dagHTTP Cookie
AnalyticsSyncHistoryLinkedInBenyttes til synkronisering med tredjeparts analyseservice.29 dageHTTP Cookie

Marketing (8)

Marketing cookies bruges til at spore brugere på tværs af websites. Hensigten er at vise annoncer, der er relevante og engagerende for den enkelte bruger, og dermed mere værdifulde for udgivere og tredjeparts-annoncører.

NavnUdbyderFormålUdløbType
_fbpFacebookAnvendes af Facebook til at levere forskellige reklame-tjenester, herunder realtids-bud fra tredjeparts-annoncører.3 mdr.HTTP Cookie
bcookieLinkedInAnvendes af den sociale netværkstjeneste LinkedIn til at spore brugen af indlejrede services.2 årHTTP Cookie
bscookieLinkedInAnvendes af den sociale netværkstjeneste LinkedIn til at spore brugen af indlejrede services.2 årHTTP Cookie
frFacebookAnvendes af Facebook til at levere forskellige reklame-tjenester, herunder realtids-bud fra tredjeparts-annoncører.3 mdr.HTTP Cookie
lidcLinkedInAnvendes af den sociale netværkstjeneste LinkedIn til at spore brugen af indlejrede services.1 dagHTTP Cookie
r/collectGoogleDenne cookie benyttes til at sende data til Google Analytics omkring brugeres enhed og adfærd. Cookien følger den specifikke bruger på flere hjemmesider og enheder.SessionPixel Tracker
trFacebookAnvendes af Facebook til at levere forskellige reklame-tjenester, herunder realtids-bud fra tredjeparts-annoncører.SessionPixel Tracker
UserMatchHistoryLinkedInIndsamler data om den besøgendes præferencer på flere hjemmesider – benyttes til at optimere hjemmesidens annonce-relevans i forhold til den specifikke besøgende.29 dageHTTP Cookie
 

Skal vi stå for din næste undersøgelse?

Vi leverer både kvantitative og kvalitative analyser, du nemt kan omsætte til mærkbare resultater.